Monteur Gas, Water en Warmtedistributie

Deze 2 jarige opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die werkzaamheden wil verrichten aan de gas, water of warmtedistributie. 

De meeste huizen in Nederland zitten aangesloten op het gasnet. De opleiding Monteur gas-, water- en warmtedistributie leidt je op het erkend monteur. De Monteur gas en water werkt zelfstandig aan het voorbereiden, het leggen en verbinden van transporten distributiesystemen voor gas en water. Hij voorziet jaarlijks vele woningen en bedrijfsgebouwen van drinkwaterleidingen en gasleidingen. Daarnaast verricht de monteur gas en water ook het noodzakelijke onderhoud, test hij de gemaakte leidingen en zet hij de hoogtes en de richtingen van de leidingen uit. In een team gaat de monteur gas en water op verschillende plekken aan de slag: op nieuwe bouwterreinen, in bestaande bebouwing of in een buitengebied. In deze opleiding verdiept de deelnemer zich in alle facetten van het gas en water vak. Deze opleiding wordt gegeven op basis van het kwalificatiedossier 'Monteur gas/water/warmte' met crebo 25272.

Inhoud

De opleiding bestaat uit een basisdeel en een profieldeel. In het basisdeel leer je alles over het graven van sleuven en putten, en het aanleggen en monteren van distributienetten. Kortom je leert de basisvaardigheden.

De verdieping maken wij in de profieldelen. In deze profieldelen ga je dieper in op onder andere het werken aan gas-, water- en warmtenetwerken, het assisteren bij storingen en het vervangen en repareren van kapotte onderdelen.

Naast het basisdeel en het profieldeel van de opleiding zijn er keuzedelen. Keuzedelen zijn onderdelen in de opleiding die zorgen voor een verdieping van jouw specifieke kennis van een bepaald onderwerp.

Een verplicht onderdeel in de opleiding zijn de vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap. Je werkt full time bij een erkend leerbedrijf en volgt de theorielessen zaterdag op school.

Praktijklessen
Mocht je aanvullende praktijklessen nodig hebben dan kunnen die in onderling overleg worden georganiseerd in een erkende praktijkwerkplaats.

Portfolio
Gedurende de opleiding leg je je vorderingen vast in een portfolio. Dit vormt een belangrijke basis voor het behalen van en je uiteindelijke diploma.

Toelatingseisen

Er vindt een intakegesprek plaats.

 

Trainingsdetails

Aangeboden door:

SOMA Bedrijfsopleidingen
  • vanaf  2,740.00
  • Nederlands
  • 10 - 24 deelnemers