Vaardigheidstraining Uitvoerder / Montageleider

Waarom deze cursus?


Het takenpakket van de uitvoerder/montageleider is tegenwoordig breder dan ooit. Het aansturen van eigen personeel, onderaannemers en het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het project. Daarnaast wordt er ook verwacht dat hij/zij het initiatief neemt in het aandragen van oplossingen en hierover beslist en overlegt met toeleveranciers. Kortom een uitvoerder/montageleider is tegenwoordig meer een duizendpoot oftewel een allround manager! 

Resultaat

Na het succesvol afronden van deze cursus:

 • weet je wat je sterke en minder sterke punten zijn
 • maak je effectief gebruik van je sterke punten en werk je aan je minder sterke punten
 • kun je beter managen op alle niveaus
 • voel je je zelfverzekerder en kan je je verantwoordelijkheid en rol als spil in een project beter invullen die zeer intensief is, ervaar je veel persoonlijke voordelen en positieve resultaten (mits je inzet groot is)


Aan de orde komen:

 • communiceren
 • leidinggeven en omgaan met conflicten
 • tijd en stressmanagement
 • gesprekken voeren


Deze cursus is zeer op de praktijk gericht en is niet op de technische kant gericht. Er wordt uitgebreid ingegaan op de sociale en communicatieve kant van het werken met diverse partijen, zoals informatie overdragen op personeel van de eigen onderneming, maar ook de communicatie met opdrachtgever en onderaannemers. Bijvoorbeeld; hoe kan de uitvoerder/montageleider één team van al die verschillende werkers en disciplines maken, hoe manifesteert men zich in een vergadering etc. Praktijkvoorbeelden zullen gebruikt worden om punten te herkennen en van elkaars ervaringen te leren.

Samen met de trainer bepaal je een deel van de invulling van de cursus door vooraf jouw persoonlijke doelen op te stellen.

Voor wie?

Deze cursus is opgezet voor medewerkers die op de bouwplaats de uitvoering leiden en/of leiding geven aan een groep monteurs. Medewerkers die contact hebben met opdrachtgever en de aannemer op de bouw die over managementvaardigheden dienen te beschikken voor het goed en prettig uitvoeren van hun werk. Deze training is niet alleen geschikt voor aankomende montageleiders, maar zeker ook voor diegenen met ervaring.

Organisatie en docenten

Voor het verzorgen van deze cursus werkt SKG-IKOB Opleidingen samen met trainingsbureau VALQ. De cursus wordt gegeven door een gerenommeerde trainer. SKG-IKOB zorgt voor de organisatie van de opleidingen. 


Opleidingslocatie

Centraal in het land


Data

Diverse data in 2022


Vooropleiding

Geen bewijs van eerdere opleiding nodig.

Duur

Dag 1: 12:00 (incl. lunch) – 21:00 uur; aansluitend diner en overnachting
Dag 2: 7:30 – 14:00 uur
Dag 3: 8:00 –  17:00 uur (lunch tussendoor)
Dag 4:  8:00 –  17:00 uur (lunch tussendoor)
Dag 5: 8:00 –  17:00 uur (lunch tussendoor)
Dag 6: 11:00 – 19:30 (lunch tussendoor); aansluitend diner

Dag 3 t/m 6 worden na de eerste dagen overeengekomen. Hierin kan worden aangehouden dat gemiddeld 4 weken tussen iedere training sessie zitten.


Prijs

€2475,- incl. lesmateriaal, 5x lunch, 2x diner, overnachting, koffie/thee. Excl. BTW


Certificaat

Geen toetsing. U ontvangt een certificaat van deelname.

Trainingsdetails

Aangeboden door:

SKG-IKOB Opleidingen
 • vanaf  2,475.00
 • Nederlands
 • 8 - 12 deelnemers