Geveltechniek Bouwfysica 2


Waarom deze cursus?


De continue en snelle ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en normen in de bouw met betrekking tot energieneutraal bouwen, luchtdicht bouwen en lichttoetreding met aan de andere zijde de innovatieve oplossingen die elkaar in snel tempo op (gaan) volgen, zorgen ervoor dat een goede bouwfysische ondergrond noodzakelijk is.
De gebundelde kennis die het middenkader, van tekenkamer tot en met calculatie nodig heeft, is veelal alleen in de advieswereld en de toeleverende industrie beschikbaar. De intensieve samenwerking van het Kennis Centrum Gevelbouw met bij de VMRG/VKG aangesloten bedrijven, maakt het mogelijk de laatste ontwikkelingen op de voet te volgen en in deze cursus te verwerken.


Resultaat

De cursus Bouwfysica 2 biedt, in één dag, een meer gedegen bouwfysische ondergrond en dat vooral ten aanzien van praktijk en berekeningen specifiek voor de gevelbouw. Er is in deze cursus naast de theorie, nadrukkelijk aandacht voor de praktijk. Deelnemers kunnen vraagstukken en voorbeelden uit de eigen dagelijkse praktijk aandragen. Je beschikt na het volgen van deze cursus, naast de berekeningsmethodieken, ook over een set handige bijbehorende Excel-rekenmodellen.


Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  • Warmte- en vochttransmissie waarbij na een kort opfrissen van de theoretische achtergronden, de kennis over thermische bouwfysica met name door het oplossen van vraagstukken uit de praktijk wordt overgedragen
  • Ventilatie met aandacht voor de menselijke fysiologie, gezondheidsaspecten en -vereisten en last but-not-least wensen ten aanzien van comfort
  • U-waarden komen aan de orde met betrekking tot het Bouwbesluit
  • Berekeningen, waarbij je zelf, met behulp van rekenmodellen, bouwfysische vraagstukken gaat oplossen. Dit, op basis van actuele vraagstukken uit de praktijk

Voor het maken van berekeningen dien je zelf een laptop of een ander device mee te nemen met daarop Excel.


Voor wie?

Wil je je verder verdiepen in de bouwfysica en onderwerpen zoals ventilatie en U-waarden? Of heb je na het volgen van de basiscursus ‘Bouwfysica (1)’ behoefte om een stap verder te gaan? Als constructeur, engineer,  werkvoorbereider of vanuit een andere ontwerpende of (commercieel) technische functie biedt deze cursus meer diepgaande en ook actuele kennis op het gebied van bouwfysica. Daarmee vergroot je je waarde als gesprekspartner voor opdrachtgevers, adviseurs en architecten.

De opleiding is niet alleen bedoeld voor leden van de VMRG en VKG. Integendeel. De opleidingen van het Kenniscentrum Gevelbouw zijn (open) opleidingen voor iedereen die een mooie toekomst binnen, of in samenwerking met, de gevelbouw na streeft.


Organisatie en docenten 

De cursus wordt verzorgd door een gerenommeerde docent die vanuit eigen kennis, ervaring en visie deelnemers meer inzicht geeft in de hedendaagse gevelbouw. De VMRG Academy ontwikkelt de inhoud van de cursus en draagt zorg voor de docenten. SKG-IKOB zorgt voor de organisatie van de opleidingen. Ook kan deze cursus in-company worden verzorgd. Neem in dat geval contact met ons op via 088-2440100, per e-mail: opleidingen@skgikob.nl of via ons contactformulier.

Opleidingslocatie

VMRG te Nieuwegein


Data

1 februari 2024 


Subsidie


Om in aanmerking te komen voor subsidie neem voor aanvang contact op met:

  • Stichting OOM als je bedrijf de CAO Metaalbewerking (Metaalnijverheid / BV11) volgt. Voor meer informatie zie www.oom.nl. Je kunt in aanmerking komen voor de PTT regeling.
  • Stichting A+O  als je bedrijf de CAO Metaalindustrie (Grootmetaal / BV10) volgt. Voor meer informatie zie www.ao-metalektro.nl
  • SSWT als je bedrijf de CAO voor de Timmerindustrie volgt. Voor meer informatie zie www.sswt.nl


Vooropleiding

Geen bewijs van eerdere opleiding nodig. HBO denkniveau en kennis van Excel zijn wenselijk. Daarnaast is het wenselijk, maar niet vereist, om de basiscursus Bouwfysica te hebben gevolgd.


Duur

Eén dag van 09.30 tot 17.30 uur.


Prijs

€570,- incl. lesmateriaal, lunch, koffie/thee. Excl. BTW


Certificaat

Deze cursus bevat een toetsing. U ontvangt een certificaat van deelname.

Beschikbare startdata:

Trainingsdetails

Aangeboden door:

SKG-IKOB Opleidingen
  • vanaf  570.00
  • Nederlands