Basiscursus SBR Trillingsrichtlijnen

Basiscursus SBR trillingsrichtlijnen


Deze basiscursus behandelt het fenomeen trillingen en de invloed daarvan op mensen en gebouwen. De basis van de cursusstof wordt gevormd door de Nederlandse standaard over het meten en beoordelen van trillingen, de SBR trillingsrichtlijnen. 
De richtlijnen A (schade aan bouwwerken versie 2017) en B (hinder voor personen in gebouwen versie 2010) worden in de cursus behandeld. Tijdens de cursus maakt u kennis met de theorie achter trillingen en leert u hoe trillingen gemeten en beoordeeld moeten worden. 


Bestemd voor
Kunt u in uw dagelijks werk te maken krijgen met de kans op schade of hinder door trillingen of moet u hierover rapportages lezen en beoordelen? Dan is deze basiscursus geknipt voor u. De cursus is bestemd voor bijvoorbeeld uitvoerders en projectleiders van bouwbedrijven en opdrachtgevers, medewerkers van toezichthoudende instanties en gemeenten of vergunningverleners.

 

U leert

  • de technische begrippen die bij trillingen horen. 
  • deze kennis toe te passen in relatie tot schadezaken of milieuvergunningen.
  • een trillingsrapport te begrijpen en te beoordelen. 

Duur
De Basiscursus bestaat uit 1 dag, van 9:30 -16:30 uur. In de ochtend wordt richtlijn A besproken, in de middag volgt richtlijn B. 


Wanneer
23 april 2024


Locatie
Geldermalsen


Prijs
De kosten van de Basiscursus bedragen € 750,-. Dit is inclusief een cursusmap met de presentaties en aanvullende documentatie.

Groepsgrootte
Circa 10 personen.

Trainingsdetails

Aangeboden door:

SKG-IKOB Opleidingen
  • vanaf  750.00
  • Nederlands
  • 8 - 12 deelnemers