Onderhandelen

Balans tussen goede relatie en eigen belangen

Onderhandelen doen we allemaal en zelfs veel vaker dan we denken. Bijvoorbeeld met de gemeente, maar ook met aannemers en leveranciers. Maar haalt u wel het maximale uit de onderhandelingen? En gebeurt dat met behoud van de goede relatie? Of de onderhandeling succesvol is, hangt onder meer af van de mate waarin u oog heeft voor de belangen van uw gesprekspartner.

In de training Onderhandelen ontwikkelt u uw onderhandelingsvaardigheden. U respecteert andermans belang, durft op te komen voor uw eigen belang of dat van uw organisatie en u zoekt gezamenlijk naar creatieve oplossingen. Uw onderhandelingen worden effectiever en leiden tot betere resultaten. Tijdens de training werkt en oefent u met uw eigen casuïstiek, waardoor de training optimaal aansluit bij uw dagelijkse praktijk.

Aanpak
U start met de e-learningmodule "Onderhandelen”. Hierdoor raakt u vertrouwd met een aantal basisbegrippen en -principes. Vervolgens bereidt u een eigen, concrete onderhandelingssituatie voor. U geeft aan wat voor u een lastige fase in de onderhandeling is en wat u wilt verbeteren. In deze training werkt de trainer samen met een gedragsacteur.

Trainingsdetails

Aangeboden door:

Kjenning
  • vanaf  695.00
  • Nederlands
  • 0 - 20 deelnemers