Omzetbelasting en wet ketenaansprakelijkheid

Optimaliseren van kansen en beheersen van risico’s bij woningcorporaties

Woningcorporaties zijn de afgelopen jaren intensief met belastingen bezig. Naast de vennootschapsbelasting speelt ook de omzetbelasting een steeds grotere rol. Door projectontwikkelingsactiviteiten, de exploitatie van commercieel maatschappelijk vastgoed en de wijzigingen in wet- en regelgeving zijn de risico’s maar ook de kansen voor corporaties toegenomen.

Kansen blijven onbenut

Ook de Belastingdienst richt zijn focus meer op de branche en verlangt dat de btw-administratie op orde is. Corporaties doen er goed aan om de beheersing rond de omzetbelasting zo in te richten dat ze risico’s tijdig signaleren en kansen optimaal benutten. Veel woningcorporaties hebben een tax control framework voor de signalering van vooral de risico’s. Maar kansen blijven onbenut en de daadwerkelijke beheersing in de praktijk blijft onderbelicht of achterwege.

Omzetbelasting en Wet ketenaansprakelijkheid

Deze cursus geeft inzicht in de kansen en risico’s van omzetbelasting en biedt handvatten aan de hand van praktijkvoorbeelden over hoe de beheersing van de omzetbelasting kan plaatsvinden. Ook wordt stilgestaan bij de Wet Keten Aansprakelijkheid.

Beschikbare startdata:

Trainingsdetails

Aangeboden door:

Kjenning
  • vanaf  785.00
  • Nederlands