Woonfraude signaleren

Voor iedereen die wil weten wat woonfraude is, hoe je het signaleert en wat de vervolgstappen zijn

Het aanpakken van woonfraude wordt steeds meer een prioriteit bij woningcorporaties. Woonfraude kan niet alleen voor gevaarlijk situaties en overlast zorgen, maar het maakt ook dat woningzoekenden die al jaren wachten op een passende woning nog langer moeten wachten. In iedere functie is het daarom ook van groot belang dat je goed op de signalen van woonfraude let en doorgeeft aan de verantwoordelijke voor woonfraude.

Resultaat

  • Je weet wat woonfraude is
  • Je weet hoe je woonfraude vanuit jouw functie kan herkennen
  • Je weet wat van belang is om te noteren en aan je collega door te spelen, die vervolgens met de woonfraude aan de slag gaat. 

Doelgroep
Deze training is voor alle corporatiemedewerkers die graag willen weten wat woonfraude is en hoe zij vanuit hun rol kunnen bijdragen aan de aanpak van woonfraude.

Extra bijzonderheden
De trainer is jarenlang werkzaam geweest in de corporatiesector en ook actief geweest binnen het woonfraudeproces. Op dit moment geeft zij trainingen in combinatie met korte interim opdrachten om zo verbonden te blijven met de werkvloer om haar trainingen zo optimaal mogelijk te koppelen aan hetgeen er op dat moment speelt. De trainer put dus uit jarenlange ervaring en best practices. De training zal dan ook zeer praktijkgericht zijn, waarbij jouw vragen en werkpraktijk vanzelfsprekend centraal staan. 

Trainingsdetails

Aangeboden door:

De Corporatie Academie
  • vanaf  250.00
  • Nederlands
  • 4 - 12 deelnemers